Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie de prevenire a abuzurilor și violenței sexuale în rândul tinerilor

ro

12 Aug, 2015 16:05 1299 Marime text
 
Campania "Girls are not toys!/Fetele nu sunt obiecte!", care are ca obiectiv realizarea unor propuneri concrete care să conducă la reducerea agresivității sexuale din spațiul public, a fost lansată de Asociația pentru Implementarea Democrației (AID).
Potrivit unui comunicat, campania își propune, pe lângă conștientizarea populației privind reîntoarcerea la valorile morale specifice, și realizarea unor propuneri concrete care să conducă la reducerea agresivității sexuale din spațiul public, a mesajelor superficiale și lipsite de conținut prin implicarea unor instituții care, prin măsurile pe care le vor putea lua, vor reuși să restabilească situația normală în astfel de cazuri excepționale la nivelul comunităților locale.
AID solicită Consiliului Național al Audiovizualului să interzică difuzarea emisiunilor cu un conținut sexual explicit, atât vizual, cât și verbal. Organizația cere Inspectoratelor Județene de Poliție, dar și Inspectoratelor Școlare Județene supravegherea cu strictețe și sancționarea drastică a agenților economici, chiar până la închiderea activității economice, pentru cazurile în care aceștia vând alcool minorilor.
De asemenea, AID solicită implicarea clară a Bisericii, prin reprezentanții acesteia prezenți în fiecare comunitate, prin activități de conștientizare în desfășurarea activității lor și asigurarea unei mai bune comunicări cu comunitatea în cazurile de viol, astfel încât să fie evitată stigmatizarea victimei și conștientizarea încălcării valorilor de către cei care comit astfel de fapte.
AID face apel către familiile din România sau aflate la muncă în străinătate să acorde timpul necesar educației sexuale, afective, comportamentale a copiilor, astfel încât atât băieții, cât și fetele să împărtășească respectul comun și să își însușească anumite reguli de viață care să impună rigurozitate, respect, toleranță, compasiune.



sursa foto: gardianul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii