Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania „O singură voce pentru dizabilitate”, lansată și la Constanța

ro

11 Mar, 2013 18:02 1498 Marime text

Coaliția „O singură voce pentru dizabilitate” (OSVD) a lansat azi o campanie pentru crearea premiselor  necesare schimbării cadrului legal privind drepturile copiilor cu dizabilități în România.

Coaliția „O singura voce pentru dizabilitate” este o inițiativă a Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) și, până în prezent, s-au raliat acestui demers 42 de organizații nonguvernamentale din 18 judete ale țării, precum și un număr impresionant de părinți ai copiilor cu dizabilități.

Prin intermediul acestei campanii Coaliția OSVD își propune să colecteze 100.000 de semnături pentru susținerea proiectului de lege privind drepturile copiilor cu dizabilități.

Primele evenimente centrale ale Campaniei „O Singura Voce pentru Dizabilitate” vor avea loc în data de 21 martie 2013, cu prilejul Zilei Internaționale a Sindromului Down, în București.

 „Lansarea Campaniei reprezintă pentru noi un pas important din perspectiva promovării drepturilor copiilor cu dizabilități și, totodată, concretizarea unui amplu efort realizat de CEDCD în ultimul an de activitate. Pe această cale, îmi exprim speranța că vocile zecilor de mii de copii cu dizabilități, aflați la marginea speranței și a uitării vor fi auzite, iar problematica respectării drepturilor lor va dobândi atenția necesară din partea autorităților și a factorilor de decizie”, declara Madalina Turza, președinte CEDCD.

Simultan cu evenimentele din București din data de 21 martie 2013, în mai multe orașe din țară (Campina, Constanța, Petroșani, Deva, Baia Mare, Iași etc) membrii Coaliției “O Singura Voce pentru Dizabilitate” vor organiza evenimente publice similare pentru a susține mesajul comun de respect pentru drepturile copiilor cu dizabilități și necesitatea modificării cadrului legal existent.

În Constanța, Asociația Down Est din România în calitate de membru/Coordonator Regional în cadrul Coaliției OSVD, organizeaza evenimente in 21.03.2013 la Centrul de Zi din Al. Fragilor  nr.1,și un Flash Mob în zona City Park Mall din Constanța începând cu ora 15.00.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii