Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania „Bucură-te de vară în siguranţă...departe de traficanţii de persoane!" se derulează pe litoral

ro

29 Aug, 2012 19:27 1027 Marime text

În perioada iunie - august 2012, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane prin Centrul Regional Constanţa, în parteneriat cu Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România - AIDrom şi Institutul pentru Cercetarea şi Prevenirea Criminalităţii, derulează campania de prevenire a traficului de persoane şi a fenomenelor asociate acestuia, intitulată: "Bucură-te de vară în siguranţă...departe de traficanţii de persoane!".

În cadrul campaniei, reprezentanţii instituţiilor partenere desfăşoară o serie de activităţi de prevenire atât în taberele şcolare de pe litoralul Mării Negre cat şi în staţiunile turistice de pe raza judeţului Constanţa.

Astfel, în data de 30.08.2012, între orele 10.30-11.30 reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane şi ai Institutului pentru Cercetarea şi Prevenirea Criminalităţii organizează o activitate de prevenire a traficului de persoane în Tabăra Delfinul din Năvodari, unde vor purta discuţii cu elevii sosiţi în vacanţă din întreaga ţară, precum şi cu profesorii lor însoţitori.

Aceştia vor fi informaţi cu privire la factorii de risc ce pot conduce la o situaţie de trafic de persoane, principalele metode de recrutare a tinerelor victime, profilul recrutorilor/traficanţilor/ victimelor traficului de persoane, precum şi sfaturi utile pentru prevenirea acestui fenomen. De asemenea, vor fi prezentate recomandări cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii