Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camera Deputaţilor Cei cu grupa I de muncă vor ieşi mai devreme la pensie

ro

17 Dec, 2013 15:42 2698 Marime text
Legea prin care care grupa I de muncă va fi luată în calcul la stabilirea vârstei de pensionare a fost adoptată de către plenul Camerei Deputaţilor, după ce comisia de muncă a operat marţi modificări de ultimă oră.

Deputaţii din comisia de specialitate s-au reunit în şedinţă pentru a amenda proiectul de lege, forma modificată fiind apoi supusă votului plenului tot în cadrul sesiunii de vot final de marţi.

Deputatul Florin Iordache (PSD) a declarat că, în forma rediscutată de comisie, s-a stabilit ca pentru fiecare an lucrat în condiţii speciale de muncă, vrsta de pensionare să se reducă cu 6 luni. Astfel, o persoană care a lucrat în grupa I de muncă timp de 10 ani şi are un stagiu complet de cotizare la sistemul de pensii, va putea să se pensioneze la 60 de ani în loc de 65. "Nu facem decât să reparăm o greşeală făcută de către guvernul Boc", a declarat Iordache la România TV.

De această măsură vor beneficia circa 65.000 de persoane, care au lucrat în condiţii grele de muncă, majoritatea fiind muncitori care au lucrat în minerit, siderurgie sau căi ferate.

Premierul Victor Ponta a declarat, în 2 februarie, că în luna ianuarie, când reprezentanţii FMI se vor afla la Bucureşti, Guvernul va discuta cu aceştia despre grupa de muncă pentru cei care au lucrat în condiţii grele, el menționând că banii necesari sunt deja în bugetul pe 2014.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii