Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camera de Comerț și Industrie a României Gala Topului Firmelor

ro

08 Nov, 2014 17:02 2109 Marime text
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) i-a premiat, joi seara, pe cei mai performanți oameni de afaceri din România, în cadrul Galei Topului Național al Firmelor, eveniment care a marcat noua strategie de dezvoltare a CCIR, orientată către creșterea nivelului comerțului intern și extern și internaționalizarea companiilor românești.
 
Cu acest prilej, Camera de Comerț și Industrie a României, singura entitate abilitata printr-o lege organica sa organizeze Topul Firmelor, a acordat premii de excelență în afaceri și jurnalism.
 
Topul Național al Firmelor este o „lucrare laborioasă, o carte de vizită a mediului de afaceri din România”, în cadrul căreia au fost premiate 6.486 de companii, a declara președintele CCIR, Mihai Daraban, în deschiderea Galei TNF 2014. Mihai Daraban a felicitat companiile premiate și a rugat mediul de afaceri să se alăture cu încredere Camerelor de Comerț, „un factor de moderație între decidentul politic și mediul de afaceri”.
 
Topul Național al Firmelor a fost organizat în baza unei metodologii axată pe indicatori precum cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a capitalului angajat.
 
Editia a XXI-a a TNF (2014) a clasat pe primele locuri la nivel național 589 de firme care activează în cercetare, dezvoltare și high-tech, 2.393 de companii industriale, 346 de firme din domeniul agricol, pescuit sau piscicultură, 281 de firme de construcții, 1.955 din sectorul serviciilor și 922 din comerț-turism. Dintre acestea, 919 firme au primit Premiul Național (locul I), în timp ce 797 de companii s-au clasat pe locul II și 717 companii pe locul III, primele trei locuri însumând o cifră de afaceri de 80 de miliarde de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii