Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:09 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cam cât credeţi că va cheltui Tăriceanu din banii Senatului pentru o întâlnire informală a conducerii la Snagov?

ro

06 Oct, 2015 22:40 698 Marime text
Senatul va plăti 6000 de lei din bugetul instituţiei pentru a organiza o întâlnire informală, ce va avea loc mâine, la Palatul Snagov, unde se vor reuni membrii Biroului Permanent, liderii grupurilor parlamentare şi preşedinţii comisiilor, la iniţiativa lui Călin Popescu-Tăriceanu. Întrebat de ce întâlnirea nu s-a putut ţine la Palatul Parlamentului pentru a evita cheltuirea celor 6000 de lei, preşedintele Senatului a declarat că suma amintită reprezintă bugetul maximal alocat.
 
"Banii nu-i plătim pentru deplasare şi nici pentru că facem întâlnirea în altă parte. Bugetul aprobat este un buget maximal, în funcţie de câţi participanţi sunt, atâţia bani se vor cheltui", spune Tăriceanu.
 
Şeful Senatului a mai afirmat că îşi doreşte să iasă "din logica conflictelor şi a disputelor care au caracterizat România, până mai de curând", însă demersul este anevoios. Potrivit lui Tăriceanu, aleşii se confruntă cu probleme legate de credibilitatea Parlamentului, necesitatea aducerii la zi a Regulamentului Senatului potrivit deciziilor Curţii Constituţionale, precum şi nevoia de a reda Senatului funcţia esenţială de dezbatere pe care o are orice Cameră a Parlamentului.
 
Pe de altă parte, Tăriceanu a subliniat că nu a existat, în Parlament, o dezbatere serioasă pe tema refugiaţilor care au ajuns în România, adăugând că problema reugiaţilor a fost pasată între Guvern şi preşedinte. Acesta a mai făcut trimitere la rolul Parlamentului, al Senatului, în contextul necesităţii revizuirii Constituţiei, a modernizării Parlamentului şi a delimitării prerogativelor între Senat şi Cameră, afirmând că "suntem prizonierii unui sistem adoptat acum 25 de ani, în timp ce societatea europeană a evoluat".
 
"Toate aceste chestiuni cred că ar trebui să fie discutate într-un cadru de dialog informal, nu în cadrul unei şedinţe în care luăm hotărâri", a spus el.
 
Preşedintele Senatului s-a arătat deranjat de decizia grupului PNL, care a hotărât să nu participe la întâlnirea informală. El este de părere că, "într-un loc mai izolat, lumea poate să se concentreze pe aceste subiecte fără să existe presiunea timpului", adăugând că, dacă ar fi optat pentru organizarea întâlnirii la Palatul Parlamentului, într-o jumătate de oră toată lumea ar fi avut treabă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii