Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calendar an şcolar 2015-2016 Mâine încep înscrierile pentru clasa pregătitoare

ro

22 Feb, 2015 09:49 1874 Marime text
Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, pentru anul şcolar 2015-2016, începe din data de 23 februarie, potrivit calendarului întocmit de Ministerul Educaţiei.

Conform calendarului stabilit de MECS, părinţii pot să completeze cererile pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în perioada 23 februarie - 13 martie.

În data de 16 februarie au fost afişate circumscripţiile şcolare, programul de completare a cererilor de înscriere, programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor (solicitată de părinţi) şi unităţile/instituţiile în care se realizează evaluarea.

Copiii care împlinesc vârsta de şase ani până pe 31 august 2015 sunt înscrişi în clasa pregătitoare, conform metodologiei.

Totuşi, în cazul copiilor care împlinesc şapte ani până pe 31 august - dar care n-au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2014-2015 -, părinţii pot opta pentru clasa I.

În clasa pregătitoare mai pot fi înscrişi şi copiii care împlinesc vârstă de şase ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie, însă numai dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Părinţii pot alege să-şi înscrie copiii şi în altă şcoală decât cea de circumscripţie, însă doar în limita locurilor disponibile şi, dacă e cazul, după aplicarea anumitor criterii de departajare.

La şcoală, la momentul completării cererii sau la momentul validării acesteia, părinţii trebuie să aibă o copie a actului de identitate propriu şi o copie a certificatului de naştere al copilului. Acestea sunt certificate conform cu originalul de către secretariat. Dacă este cazul, părinţii mai trebuie să aibă şi o copie a documentului cu rezultatul pozitiv al evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a prevăzut, pentru anul şcolar 2015 - 2016, 305 clase pregătitoare, cu zece mai mult faţă de anul trecut, şi 306 clase I. Circumscripţiile şcolare şi planul de şcolarizare propus, precum şi numărul de clase pregătitoare alocate fiecărei unităţi şcolare pot fi consultate la sediul şcolii respective sau pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

Sursa foto: realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii