Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calcan, redat mediului natural de către poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

ro

03 Jun, 2016 12:51 2577 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, abandonate în Marea Neagră, peste un kilometru şi jumătate de plase de pescuit monofilament în care se afla peşte din specia calcan. Pestele care mai era inca in stare vie (19 calcani) a fost redat mediului natural.
Totodată, poliţiştii de frontieră tulceni au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu o ambarcaţiune şi o bicicletă, cantitatea de 83 kilograme peşte fără documente justificative.
 
► Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de patrulare şi verificare pe Marea Neagră, cu o ambarcaţiune din dotare, au descoperit, amplasate în apă, plase de pescuit de tip monofilament (interzise la detinere si utilizare).
            În urma ridicării plaselor, au fost descoperite prinse în ele 33 bucăţi de calcan, din care 19 bucăţi, fiind în stare vie, au fost redate mediului acvatic.
            Polițiștii au confiscat plasele monofilament în lungime de aproximativ 1.600 metri, iar peştele capturat a fost predat, în prezenţa unui reprezentant ANPA, unei societăţi comerciale de profil.
 
  În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuit prin orice metode în perioada de prohibiţie” şi „deţinere sau folosire a uneltelor de plasă tip monofilament” fapte prevăzute şi pedepsite de art. 64 din O.U.G. 23/2008, cu modificările şi completările ulterioare.
 
 ► În data de 02.06.2016, în jurul orei 09.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Tulcea, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe canalul Lipoveni, de pe raza localităţii Sarinasuf, a depistat doi cetăţeni români, în vârstă de 35 de ani, respectiv 38 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea, în timp ce transportau cu o ambarcaţiune, respectiv  o bicicletă, cantitatea de 83 kilograme peşte în stare proaspătă din speciile şalău, biban şi babuşcă, fără a deţine documente justificative. 

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de peşte , care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii