Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călătoria cu trenul până la mare, mai scurtă cu 30 de minute

ro

24 Jun, 2011 13:55 782 Marime text

Timpul costă bani mulţi la CFR. Drumul spre mare va fi scurtat cu 30 de minute după reabilitarea căii ferate Bucureşti- Constanţa, care va fi gata la sfârşitul acestui an. Costul pentru cele 30 de minute câştigate este însă uriaş: aproape 900 de milioane de euro. Deşi calea ferată Bucureşti-Constanţa a fost reabilitată în proporţie de peste 90% trenul ajunge acum la mare în aproape trei ore. Cam tot atât dura călătoria şi acum zece ani, înainte de reabilitare.

CFR promite că în iulie trenurile vor ajunge din Bucureşti la Constanţa în două ore şi 30 de minute iar la iarnă vom ajunge la mare şi mai repede.

"Viteza pe care o preconizăm la sfârşitul lucrărilor este, cum vă spuneam, de 160 de kilometri pe oră pe aproximativ 64% din traseu, ceea ce înseamnă o durată a călătoriei de două ore şi 10, două ore şi un sfert", a declarat Emanoil Culda, directorul proiectelor europene CFR.

Reabilitarea celor 225 de kilometri ai căii ferate Bucureşti-Constanţa va costa 890 de milioane de euro. Asta înseamnă că modernizarea fiecărui kilometru de cale ferată a costat 2 milioane de euro, preţ aproape dublu faţă de cel prevăzut în standardele de cost ale Ministerului Transporturilor.

Sursa:http://www.realitatea.net

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii