Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cai prinși de... radar! Animalele alergau cu peste 100 de kilometri la oră

ro

21 Apr, 2016 13:54 2033 Marime text
 
O femeie din municipiul Iaşi a învins Poliţia Rutieră în instanţă după ce a demonstrat că a fost sancţionată cu suspendarea permisului de conducere în baza informaţiilor captate de un radar posibil defect. Ea conducea prin localitatea Podu Iloaiei. Agentul care a oprit-o i-a comunicat că a depăşit cu 51 de kilometri viteza legală, fiind surprinsă conducând cu 101 km/h în localitatea Sârca. Viteza pentru care agentul a amendat-o pe Florentina M., suspendându-i şi permisul, îi fusese comunicată prin staţie de un coleg. Pe lângă faptul că nu a admis că ar fi condus în localitate cu viteza imputată de poliţişti, Florentina M. a criticat în instanţă şi o serie de inexactităţi din procesul verbal de contravenţie.
Femeia a invocat în instanţă că aparatul radar care i-a filmat maşina ar fi indicat că a "reuşit“ să atingă trei viteze diferite într-o singură secundă.
În apărarea ei, femeia, care a susţinut că nu a încălcat legea, a folosit ca probă chiar imaginile surprinse de aparatul radar în baza cărora a fost sancţionată, imagini depuse de poliţişti la dosar. Filmarea incriminatorie pentru ieşeancă a mai surprins şi nişte cai cărora aparatul le-a indicat o viteză de deplasare de 104 kilometri la oră, a arătat şoferiţa, în plângerea sa.
A invocat că agentul nu a specificat concret unde a fost surprinsă conducând cu viteză, cu atât mai mult cu cât aparatele radar au GPS şi era uşor de specificat borna kilometrică în dreptul căreia s-ar fi produs contravenţia. De asemenea, în procesul verbal de contravenţie nu se specificau nici seria şi nici datele de omologare ale radarului, scrie Ziarul de Iaş
Femeia s-a folosit în lupta ei în instanţă cu poliţiştii rutieri de aceeaşi modalitate ca şi profesorul univ. dr. ing. Gheorghe Gutt, de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava, care a câştigat un proces în acelaşi mod.
 
Citeşte şi Aviz, şoferilor! Un profesor/inginer a demonstrat erorile de măsurare ale radarului pistol!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii