Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadre de la Poliția de Frontieră ar fi supravegheat traficul de migranți

ro

25 Aug, 2016 20:54 1896 Marime text
Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu lucrători ai Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Timişoara și Oradea au procedat la efectuarea unui număr de 8 percheziții domiciliare.

În cauză se efectuează cercetări față de mai mulți suspecți, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de migranți.

S-a reținut faptul că, în cursul anului 2011, suspecta S.R. împreună cu suspecții K.A., D.R. și M.F.I. s-au constituit într-un grup infracțional organizat la care, ulterior, au aderat și alte persoane, având ca scop racolarea, cazarea, transportul și călăuzirea în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a mai multor cetățeni străini originari din Orientul Mijlociu și Asia.

Migranții erau direcționați către municipiul  Arad, fiind preluați de membrii grupării și cazați temporar întru-un imobil. Membrii grupării îi transportau pe aceștia, cu diferite microbuze, până în apropierea frontierei cu Ungaria, unde erau debarcați, urmând să tranziteze frontiera pedestru. La rândul lor, membrii grupării treceau frontiera la bordul autoturismelor și îi preluau pe migranți de pe teritoriul Ungariei, din locații prestabilite, pentru a-i transporta mai departe către state din vestul Europei.
 
În urma cercetărilor au rezultat indicii că activitatea grupului infracțional a fost sprijinită de către cadre ale Poliției de Frontieră, respectiv C.T.D., ofițer la Poliția de Frontieră Arad – Biroul de Combatere a Infracționalității Transfrontaliere și M.S., fost subofițer în cadrul aceleiași instituții. Aceștia au facilitat activitatea de trafic de migranți, având rolul de a supraveghea operațiunile de îmbarcare a acestora în autoturisme de la locația unde erau adăpostiți în municipiul Arad și de a asigura traseul către frontieră, cu rol de antemergători, pentru a evita depistarea în trafic a autoturismelor respective, la un eventual control inopinat.

sursa foto: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii