Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadou… un loc de muncă în state UE

ro

24 Dec, 2015 09:41 1600 Marime text
Cele mai multe variante de angajare sunt oferite de Spania (800 de locuri pentru lucrători în agricultură şi un maseur), urmată de portugalia şi Danemarca - cu câte 400 de fiecare ca şi clegător de mazăre sau zmeură. Mai multe variante sunt oferite de Marea Britanie (270 locuri de muncă) care caută asistenţi medicali, îngrijitori personae, asistenţi medicali generalist, dar şi bucătari şefi sau ajutor de bucătari. Cehii duc lipsă de şoferi transport marfă, operatori, prelucrători de lemn, muncitori de asamblare, IT-işti etc, în timp ce în Germania se caută personal medical, personal pentru restaurant şi baruri, iar lista de oferet continua şi pentru alte domenii de activitate.
Pentru conaţionalii care vor să lucreze în afara graniţelor mai sunt şanse de angajare în ţări precum: Suedia unde se caută mult specialist în informatică, dar şi femei de serviciu; Slovacia – vrea doar şoferi de autocamion; Belgia; Norvegia – lucrător în târg şi Polonia – consultant de călătorie, dezvoltator internet sau lăcătuş-sudor.
Detalii mai multe referitor la oferete de muncă valabile în această perioadă şi condiţiile de angajare puteţi afla de pe site-ul ANOFM şi Reţeaua EURES.  


Sursa foto: maramedia.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii