Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadou de iepuraş soare şi maxime de 20 de grade C

ro

22 Apr, 2011 17:13 1535 Marime text

De Paşte, meteorologii ne promit vreme frumoasă, cu cer variabil şi temperaturi de primăvară.

Dacă de Florii este soare, atunci la fel va fi şi de Paşte, spune o vorbă din bătrâni, confirmată anul acesta şi de prognoza meteorologică. Vremea frumoasă, nu mai bună de plimbări din Duminica Floriilor, va caracteriza şi acest weekend.

Minime între 0 şi 10 grade C

Astăzi, cerul va fi variabil în majoritatea regiunilor, iar temperaturile maxime vor oscila între 11 grade Celsius, în Dobrogea, şi 24 de grade Celsius, în Banat şi Crişana. Norii îşi vor face apariţia doar pe arii restrânse în Ma ramu reş, Transilvania, Muntenia, Dobrogea şi Moldova.  

Şi pentru ziua de mâine meteorologii ne promit o vreme însorită, cu temperaturi maxime în jur de 20 de grade Celsius. Cei care vor petrece Sărbătorile Pascale pe litoral vor avea parte mâine de maxime cuprinse între 13 şi 17 grade Celsius şi cer variabil. În noaptea de Înviere, la mare se vor înregistra minime între 3 şi 7 grade Celsius. În schimb, în zonele montane vor fi condiţii de averse de ploaie, mai ales după-amiaza şi seara. În cursul nopţii, vor mai fi unele înnorări doar în nordul Carpaţilor Orientali.

În general, mâine temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade Celsius, iar minimele între 0 şi 10 grade C, uşor mai scăzute în depresiunile intramontane.

Ploi slabe la munte

Prima zi de Paşte va aduce în toată ţara o vreme frumoasă, potrivită ieşirilor la iarbă verde sau plimbărilor prin parc. Soarele îşi va face apariţia în toate regiunile şi numai în zonele nordice şi la munte, izolat, vor cădea ploi slabe. Vântul va avea unele inten sificări în sudul Banatului.

Temperaturile maxime vor varia între 7 grade Celsius, în Transilvania, şi 23 de grade Celsius în Banat. Minimele vor fi între -1 grad Celsius, în Transilvania, şi 10 grade Celsius, în Banat.

Bucureştenii vor avea parte şi ei de un sfârşit de săptămână cu vreme frumoasă. În noaptea de Înviere, temperaturile vor oscila între 3 şi 5 grade Celsius, iar în prima zi de Paşte vor fi maxime de 19 grade Celsius.

23 de grade Celsius
va fi temperatura maximă pentru prima zi de Paşte şi se va înregistra în zona Banatului.

Sursa: http://www.evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii