Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadavre recuperate după avalanşa din Nepal

ro

04 May, 2015 19:46 995 Marime text
 
Poliţia nepaleză şi voluntari locali au descoperit cadavrele a aproximativ 100 de alpinişti şi săteni surprinşi de o avalanşă declanşată de cutremurul puternic din 25 aprilie.
 
Peste 200 de oameni, din care aproape jumătate ar fi străini, ar putea fi îngropați în această zonă.
 
Cadavrele au fost descoperite sâmbătă şi duminică în satul Langtang. Întregul sat, care include 55 de case pentru alpinişti, a fost distrus de avalanşă.
 
Satele din zonele muntoase din nordul Nepalului, unde accesul rutier este dificil sau chiar lipsește sunt izolate din cauza alunecărilor de teren provocate de seism. În unele sate au fost complet distruse 95% din case, localnicii fiind nevoiți să se refugieze pe câmp, potrivit Agerpres.
 
Bilanțul provizoriu oficial al seismului din 25 aprilie a urcat la 7.200 de morți, dar există probabilitatea ca acesta să crească întrucât se înregistrează multe victime în zonele inaccesibile din nordul țării, potrivit Centrului nepalez pentru situații de urgență.
 
Oficiul pentru turism din Nepal a anunțat că este confirmată moartea a 57 de străini și rănirea a 52, iar 109 turiști sunt încă dați dispăruți în urma cutremurului.
 
Sursa: rtv.net
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii