Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cad bucăți din Cazino Simbolul Constanței se ruinează pe zi ce trece! (galerie foto+video)

ro

28 Jan, 2018 17:43 3963 Marime text
Cazinoul, emblema orașului Constanța, este lăsat în paragină de ani buni. Promisiuni au fost multe dar nimeni nu s-a ocupat până acum de reabilitarea clădirii istorice.

Constănțenii și turiștii care s-au plimbat astăzi pe promenadă au putut sesiza bucăți căzute de pe fațada Cazinoului. Un pericol pentru persoanele aflate în zonă care doresc să facă o poză sau să se plimbe.

Cazinoul din Constanța a fost inaugurat pe 15 august 1910.

Asociația Arche a propus includerea Cazinoului pe lista celor 12 situri cele mai pereclitate la nivel european. Aceștia au organizat pe 17 ianuarie un tur la care au invitat toți responsabilii de soarta Cazinoului. Scopul ONG-ului este desfăşurarea de activităţi de cercetare, protecţie, conservare, punere în valoare şi promovare a patrimoniului cultural. Asociaţia îşi propune să contribuie la stimularea interesului pentru patrimoniul cultural şi înţelegerea valorilor şi rolului social al acestuia, prin informarea şi educarea publicului, atât profesionist, cât şi amator.

Toate instituțiile au fost invitate la dezbatere. Reprezentanții Primăriei Constanța nu au fost prezenți la eveniment.

Citește și: UPDATE Concluzia proiectului ARCHE Cine se ocupă de conservarea Cazinoului pe perioada reabilitării - NIMENI?! (galerie foto+video)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii