Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CAB Nu există un document medical credibil care să ateste gravitatea bolii lui Nicuşor Constantinescu

ro

16 Sep, 2014 16:55 1991 Marime text
Curtea de Apel București (CAB) a făcut publică, azi, motivarea deciziei de arestare preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, arătând că apărarea acestuia nu s-a bazat pe înscrisuri medicale credibile care să arate că "inculpatul se afla internat în stare gravă într-un spital din New York", la momentul cererii DNA, relatează Mediafax.
 
În motivarea deciziei din 7 august prin care s-a menţinut înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv, Curtea de Apel Bucureşti enumeră, printre argumente, mai multe constatări legate de documentele medicale prezentate de avocaţii lui Constantinescu.
 
"Afirmația apărării că la momentul la care se soluţiona cererea (de înlocuire a măsurii preventive - n.r.) formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie, inculpatul se afla internat în stare gravă într-un spital din New York nu se bazează pe vreun înscris medical credibil", arată instanţa.
 
În documentul citat se menţionează că, inițial procurorul, apoi judecătorul de drepturi și libertăți, respectiv cel de cameră preliminară, i-au permis lui Nicuşor Constantinescu să părăsească teritoriul României, succesiv, din aprilie 2014 până la 1.07.2014, în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale".
 
"Întrucât ultima zi până la care inculpatul avea permisiunea judecătorului de a se afla în afara teritoriului țării era 1.07.2014, inculpatul avea obligația de a reveni în țară cel mai târziu la data de 2.07.2014, lucru pe care nu l-a făcut", mai arată instanţa.
 
Potrivit CAB, Constantinescu a invocat o presupusă infecție, "ce nu a fost dovedită cu nici un înscris medical".
 
"Nu rezultă din niciunul dintre înscrisurile depuse la dosar că inculpatul se află într-adevăr în starea în care susține, aprecierile subiective ale medicului D.P. nefiind bazate pe vreun înscris medical care să ateste rezultatele unor analize, absolut necesare în cazul unei infecții. Or, o infecție nu este diagnosticată printr-o examinare computer tomograf, ci prin analize de sânge, asemenea dovezi nefiind prezentate judecătorului, tot ce a fost prezentat fiind aprecierea medicului în sensul că inculpatul s-ar afla în stare critică, dar stabilă, după ce câteva zile anterior arăta într-un alt document că, la examinarea tomografică a locului intervenției chirurgicale nu se observă nicio problemă de ordin medical", se menţionează în motivare.
 
Mai mult, arată instanţa, se constată că înscrisul medical din data de 4.08.2014 este presupus emis de Divizia de Hematologie - specialitate medicală ce nu are nicio legătură cu tipul de cancer de care suferă inculpatul, iar în acest înscris nu se precizează că acesta ar fi internat în unitatea medicală respectivă.
 
"Nu rezultă exact din acel înscris nici gradul profesional al medicului care îl emite. În plus, după ce la data de 10.07.2014 se constată că nu sunt probleme în zona operată, o zi mai târziu, la data de 11.07. 2014 același medic afirmă că viața inculpatului este amenințată și nu este apt să călătorească, apoi la 19.07.2014 afirmă că inculpatul ar fi fost internat în spital din cauza altor complicații medicale, starea sa fiind gravă, dar stabilă - fără a se preciza care ar fi acele complicații", se mai precizează în motivare.
 
CAB face referire şi la înscrisurile având antetul "Johns Hopkins School of Medicine", arătând că acestea "nu poartă nicio ștampilă, astfel că autenticitatea lor este incertă". Mai mult, spune instanţa, din acele documente reiese că prezența lui Nicuşor Constantinescu în străinătate nu este necesară pentru tratament.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii