Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bunuri în valoare de 80.000 de eure, confiscate de poliţiştii de frontieră

ro

21 Oct, 2015 11:33 1557 Marime text
Poliţiştii de frontieră constănţeni au identificat, pe raza Portului Turistic Tomis, o ambarcatiune in care se aflau şapte bărbaţi, care pescuiseră aproximativ 6.442 kilograme de produse din peşte din specia rapană, fără a îndeplini condiţiile legale.
 
„În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării produsele din peste şi au indisponibilizat pescadorul şi uneltele de pescuit tip beam-traul, aflate la bord, bunuri evaluate la aproximativ 80.000 de euro”, potrivit unui comunicat remis ZIUA de Constanţa.
 
Cei şapte bărbaţi, un cetăţean turc şi şase cetăţeni români, aveau vârste cuprinse între 28 şi 59 de ani.
 
Trei dintre persoanele aflate la bord nu figurau pe lista cu echipajul ca operatori/pescari autorizaţi şi nici  ca pasageri, fapt care contravine prevederilor legale. În continuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit în ambarcaţiune cantitatea de 6.442 kilograme de rapană, ce a fost pescuită de persoane care nu îndeplinesc condiţiile legale, fapt pentru care a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
 
Reamintim ca, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră constănţeni au mai confiscat  aproximativ 5 tone de produse din peşte din specia rapană, pe care cinci cetăţeni români le pescuiseră fără a îndeplini condiţiile legale şi au indisponibilizat o ambarcaţiune, precum şi toată aparatura, ansamblele, subansamblele şi uneltele de pescuit tip beam-traul aflate la bord, bunuri evaluate la aproximativ 1.075.000 lei.

Sursa foto: politiadefrontiera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii