Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:21 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bunuri confiscate la Agigea

ro

13 Apr, 2012 17:00 912 Marime text
O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra a două containere sosite din China, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

În data de 12.04.2012, în jurul orei 14.30, o echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic amănunţit asupra unui container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Hunedoara, în care au fost descoperite 1.272 bucăţi jucării, purtând însemnele unei mărci cunoscute, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.
În aceeaşi zi, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat controlul fizic amănunţit asupra unui container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Bucureşti, în care au fost identificate 9.504 perechi papuci de plajă, purtând însemnele unei mărci cunoscute, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.
Bunurile descoperite, în valoare totală de aproximativ 2.068.000 lei, au fost reţinute de către lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionarului vamal.
Pe numele administratorilor societăţilor comerciale respective au fost întocmite lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998, republicată, privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Ti-a placut articolul?

Comentarii