Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:43 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bruxelles. Conferință la nivel înalt pe tema bolilor transfrontaliere în Europa. Ministrul Petre Daea, discuţii despre pesta porcină

ro

11 Sep, 2018 15:21 1795 Marime text
În data de 6 septembrie 2018, s-a desfășurat la Bruxelles, Conferința la nivel înalt “Bolile transfrontaliere în Europa, importanța cooperării internaționale pentru creșterea sustenabilă a animalelor”. La conferință au fost invitate toate statele membre ale UE precum și țări terțe din Europa și vecinătate, fiind reprezentate astfel 41 de țări. Din partea României au participat ministrul Agriculturii, Petre Daea și Traian Petcu, subsecretar de stat în ANSVSA, transmite Ministerul Agriculturii.

Una dintre concluziile desprinse în urma conferinței a fost aceea că bolile transfrontaliere nu pot fi eradicate fără cooperarea fermierilor. Mai mult decât atât, nevoia de cooperare internațională este evidentă, în vederea prevenirii răspândirii bolilor.


Petre Daea, ministrul Agriculturii, a intervenit și a subliniat necesitatea discutării problematicii legate de existența și manifestarea bolilor la animale, care nu țin cont de granițe, afectând în acest mod dezvoltarea zootehniei. Mecanismele actuale sunt costisitoare, consumatoare de resurse financiare, umane și administrative și au un important impact economic și social. Ca mod de abordare în perspectivă, este necesară alocarea de sume distincte și consistente pentru cercetare, iar România este și va fi parte în lupta comună împotriva bolilor animalelor, folosindu-ne de experiența proprie și de analiza temeinică în interpretarea evoluției acestora, pentru îmbunătățirea metodelor de lucru atât de necesare în eradicarea lor.

Cu ocazia acestei conferințe ministrul Petre Daea a avut o întrevedere cu comisarul european, Vytenis Andriukaitis si cu directorul general DGSANTE, Xavier Prats Monne.

Potrivit comunicatului, în cadrul întâlnirii s-a făcut o analiză a evoluției PPA în România, în care ministrul Agriculturii, Petre Daea, a prezentat toate informațiile existente până în prezent în acest domeniu.

Comisarul Andriukaitis s-a arătat extrem de interesat de aceste discuții, afirmând că, împreună cu aparatul tehnic, va analiza evoluția PPA în România, precum și măsurile ce pot fi luate pentru creșterea eficienței în combatere și eradicare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii