Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:24 24 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Bricul Mircea duce Mitropolitul Moldovei la Muntele Athos

ro

19 Jul, 2013 18:03 1289 Marime text
Bricul Mircea duce Mitropolitul Moldovei la Muntele Athos. Nava şcoală a Academiei de Marină Mircea cel Bătrân a plecat vineri din Portul Constanţa, în voiajul anual de instrucţie, având la bord o delegaţiei ecleziastică de opt preoţi, în frunte cu ÎPS Mitrofan.

Mitropolitul Moldovei, împreună cu delegaţia clericală, va fi debarcat la Muntele Athos, pe parcursul unei escale pe care o va face nava-şcoală în timpul marşului din Marea Egee, transmite Agerpres.

Cu 90 de ani în urmă, între 7-8 mai 1923, o delegaţie a elevilor Secţiilor Pregătitoare şi Aplicaţie ale Şcolii Navale, precum şi ai Şcolii de Marină, ambarcaţi pe vaporul S.M.R. „Principesa Maria”, improvizat ca navă-şcoală, au făcut o escală la Muntele Athos. Reîntorcându-se la tradiţii, Statul Major al Forţelor Navale a hotărât ca în acest an să reincludă Sfântul Munte Athos – liant al ortodoxiei de pretutindeni şi centru prin excelenţă al monahismului ortodox – printre escalele spirituale ale celor mai tineri marinari militari români. Astfel, profitând de faptul că drumul său de la Tuzla spre Salonic trece pe lângă Muntele Athos, echipajul Navei Şcoală „Mircea” va efectua o vizită la Schitul românesc Prodom – precizezaă SMFN într-un comunicat.

Nava Şcoală (NS) Mircea efectuează, în perioada 19 iulie – 3 august, marşul anual de instrucţie cu cadeţii Academiei Navale ‘Mircea cel Bătrân’ şi ai Şcolii Militare de Maiştri a Forţelor Navale ‘Amiral Ioan Murgescu’.

Pe timpul acestui marş, bricul Mircea va face escale în porturile Istanbul (Turcia) şi Salonic (Grecia) iar la bord, alături de cadeţii români, se vor instrui şi câte doi cadeţi din ai academiilor navale din Turcia, Polonia şi Bulgaria. Comandantul marşului este contraamiralul de flotilă dr. Corneliu Bocai, Şeful Instrucţiei şi Doctrinei la Statul Major al Forţelor Navale

Ti-a placut articolul?

Comentarii