Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Brexit Până în prezent peste 2 milioane de persoane au semnat petiția pentru un nou referendum

ro

25 Jun, 2016 22:06 2423 Marime text
O petiție online adresată Parlamentului britanic și prin care se solicită organizarea unui al doilea referendum, după cel care a decis ieșirea țării din Uniunea Europeană, a depășit, astăzi, două milioane de semnături, potrivit petition.parliament.uk. Până în prezent s-au strâns 2.192.260 de semnături (până la ora 21.57, ora României).
 
La doar două zile după votul pentru a ieși din Uniunea Europeană, peste 2 milioane de britanici și rezidenți în Marea Britanie au semnat o petiție cerând un al doilea vot și forțând parlamentarii să ia în considerare cel puțin o dezbatere pe această temă, relatează Reuters, citat de Agerpres.
 
Parlamentul trebuie să ia în considerare o dezbatere cu privire la orice petiție postată pe site-ul său, care a strâns peste 100.000 de semnături.
  
Conform acestei propuneri, postată înaintea referendumului de la 23 iunie, guvernul ar trebui să organizeze un alt plebiscit privind apartenența la UE dacă sprijinul pentru a ieși sau rămâne în UE într-un referendum este mic de 60% în prezență și de sub 75% dintre alegătorii eligibili, conform aceliași surse.
  
Vă reamintim că rezultatul a arătat că 52% dintre alegători care și-au exercitat dreptul la vot, și-au dorit ieșirea Marii Britanii din UE.
  
Aici puteți vizualiza petiția și numărul total al celor care o semnează.  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii