Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BRD, pe profit în primul semestru al anului

ro

01 Aug, 2014 11:25 1474 Marime text
Ȋn prima jumătate a anului 2014 soldul creditelor brute din sistemul bancar românesc a continuat să scadă (-4,2% faţă de aceeași perioadă a anului trecut), mai ales sub influenţa evoluţiei negative înregistrată de segmentul corporate, în timp ce depozitele și-au păstrat trendul pozitiv (+4,9% faţă de aceeași perioadă a anului trecut), transmite Biroul de comunicare al BRD.
 
Soldul creditelor brute acordare de către BRD persoanelor fizice a ajuns la 17 miliarde lei, rămânând stabil în ultimele 12 luni (în comparaţie cu -2,6% pentru întreaga piaţă). În acelaşi timp, soldul creditelor imobiliare a crescut cu 9%
faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu mult peste media pieţei (+7%), graţie poziţiei de lider a băncii în cadrul programului “Prima Casă”.
 
Profitul net al perioadei este de 123 milioane lei. Cu o bază de capital solidă, banca menţine un nivel confortabil al indicatorului de solvabilitate, respectiv de 16,4%.
 
Cu peste două milioane de clienţi, BRD - Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi banca numărul 1 pe piaţa românească a creditelor sindicalizate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii