Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Brazi de Crăciun comercializați ilegal. Ce sancțiuni au dispus polițiștii

ro

13 Dec, 2017 19:11 2112 Marime text
Polițiștii din Suceava au confiscat aproape 400 de pomi de Crăciun și au amendat 2 firme cu câte 5.000 de lei pentru nerespectarea legislației în domeniul operațiunilor cu material lemnos, în urma unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.
 
Conform Poliției Române, la data de 12 decembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au efectuat un control la o societate comercială, administrată de un bărbat, de 46 de ani, privind legalitatea achiziției, deținerii și comercializării pomilor de Crăciun.
 
În urma verificărilor a reieșit că, la data de 8 decembrie a.c., administratorul firmei ar fi achiziționat 400 de brazi de la o societate comercială din județul Brăila, fără ca în avizul de însoțire să fie consemnată proveniența acestora și fără a avea valid codul unic generat de aplicația informatică în domeniul silvic.
 
De asemenea, în urma inventarierii, s-a constatat că, în realitate, bărbatul ar fi cumpărat de la agentul economic din județul Brăila doar 381 de pomi de Crăciun.
 
Cele două firme au fost sancționate cu amenzi în valoare de 5.000 de lei și  s-a dispus confiscarea celor 381 de pomi de Crăciun, în valoare de 15.240 de lei, care au fost predați unui ocol silvic.
 
Poliția Română continuă acțiunile pentru prevenirea și combaterea exploatării, transportului, depozitării sau comercializării ilegale de material lemnos.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii