Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braconaj piscicol în zona Pardina

ro

20 Aug, 2015 12:38 1315 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, unde au depistat doi cetăţeni români care  pescuiau  în zona canalului Candura, fără a deţine documente valabile.
 
Astfel, ieri, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Pardina au identificat doi cetăţeni români S.G. de 16 ani şi S.P. de 19 ani, cu domiciliul în localitatea Tulcea, care pescuiau cu nouă plase tip ava, în lungime totală de 400m.
 
În urma verificărilor efectuate poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele în cauză nu posedau documente valabile pentru desfăşurarea activităţii de pescuit comercial.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscarii cantitatea de 26 kg peşte proaspăt, specia caras şi crap, în valoare aproximativă de 900 lei, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, precum şi plasele de pescuit, întocmind lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de plasă tip comercial”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 lit.a din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.



Sursa foto: Arhivă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii