Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braconaj pe lacul Sinoe

ro

22 Oct, 2014 11:23 3374 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia, asistaţi de un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţia au acţionat, ieri, în zona Cetate Histria – Edighiol – Periboina, iar la aproximativ un kilometru Sud de Canalul Periboina, pe o insuliţă aflată lângă malul de sud al lacului Sinoe, au descoperit în vegetaţie 17 saci ce conţineau plase de pescuit monofilament, în lungime totală de 2.647 metri cu captură de 269 kg peşte proaspăt din specia caras.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat peştele şi plasele în vederea confiscării, peştele fiind predat spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale. În cauză se fac cercetări pentru depistarea braconierilor, transmite Biroul de presă al Gărzii de Coastă.
 

Transport ilegal de peşte

 
Tot poliţiştii de la Midia au oprit, ieri după amiază, pentru control un autoturism marca BMW, înmatriculat în Tulcea, la bordul căruia se aflau doi cetăţeni români în vârstă de 43, respectiv 21 de ani. În urma controlului autoturismului au fost descoperite patru lăzi din plastic încărcate cu cantitatea de 119 kilograme peşte proaspăt din speciile şalău şi caras.
 
Iar poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au oprit pentru control, pe raza localităţii Somova, un autoturism marca Ford Tranzit, în care se aflau două persoane cu vârste de 61 ani, respectiv 66 ani. În autoturism a fost descoperită cantitatea de 49 kilograme de peşte din speciile ştiucă, şalău, biban, somn şi crap, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat întreaga cantitate de peşte în vederea confiscării, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite dosare penale pentru ,,deţinere, transport sau comercializare a peştelui fără documente legale”.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii