Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braconaj la Baia şi Dunavăţu de Jos

ro

29 Apr, 2015 11:05 1389 Marime text
 
Poliţiştii din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând şase cetăţeni români care pescuiseră, în perioada de prohibiţie, 190  kilograme de peşte din diferite specii.
 
În data de 27.04.2015, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea în cooperare cu lucrători ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au depistat, în zona canalului Dunavăţ de pe raza localităţii Dunavăţu de Jos, trei persoane cu vârste cuprinse între 30 de ani şi 34 de ani,  în timp ce transportau cu o ambarcaţiune cu motor, cantitatea de 105 kilograme  peşte din specia crap, fără a deţine documente justificative de provenienţă.
 
Un alt caz a fost înregistrat în data de 28.04.2015, în jurul orei 02.30, când politiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au depistat, în zona localităţii Baia, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 de ani şi 43 de ani, în timp ce descărcau dintr-o ambarcaţiune mai multe plase monofilament cu captură de peşte.
 
În urma verificărilor au fost descoperite 13 plase monofilament în lungime de 894 metri şi 85 kilograme de peşte din specia caras.
 
Cei şase bărbaţi, domiciliaţi pe raza judeţelor Tulcea, respectiv Constanţa, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, ,, deţinere şi utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament” şi ,, pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii