Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Box „Rechinul" Diaconu a fost pus la punct de Jean Pascal

ro

12 Dec, 2009 13:51 895 Marime text

Potrivit Informatia.ro, boxerul român Adrian „Rechinul" Diaconu a pierdut, la puncte, meciul pentru titlul de campion mondial cu Jean Pascal.

Diaconu a suferit a doua înfrângere în faţa lui Pascal, după ce sportivul născut în Haiti l-a învins pe Diaconu şi în iunie, când l-a deposedat pe român de centura de campion mondial la categoria semigrea, în versiunea WBC.

Meciul de la Montreal a semănat, în mare măsură, cu cel din urmă cu şase luni. Diaconu a început mai bine şi a fost în avantaj după primele şase runde, dar condiţia fizică l-a trădat pe final, când Pascal s-a distanţat.

Dacă decizia a arbitrilor a părut un pic prea dură, existând rezultate de 118-110 sau 117-111 pentru Pascal, trebuie remarcat că boxerul din Haiti a părut mai bun, deşi aproape jumătate de meci a luptat practic cu un singur braţ, Pascal acuzând o accidentare la umărul drept.

Cu o condiţie fizică mai bună şi mai puternic pe lovituri, Pascal a excelat şi la capitolul trucuri. Boxerul de 27 de ani din Haiti a dovedit că a acumulat experienţa necesară unui campion mondial.

A doua înfrângere suferită în faţa lui Pascal îi pune sub un mare semn de întrebare viitorul carierei lui Diaconu, mai ales că boxerul român s-a remarcat în ultima perioadă prin numeroasele accidentări suferite şi lipsa unei condiţii fizice care să-i permită să lupte la acelaşi nivel timp de 12 reprize.

Pentru Jean Pascal urmează o vacanţă, mai ales că sportivul din Haiti a avut patru lupte în 2009 şi 11 în ultimii trei ani. Totuşi, principalul ţel al lui Pascal rămâne revanşa cu Carl Froch, singurul boxer care a reuşit să-l învingă, până acum, pe Pascal.

www.amosnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii