Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Borbely vrea sa dea drumul la programul "Casa Verde" de la 1 iunie

ro

11 May, 2010 21:22 1076 Marime text

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat azi, pentru ştirileprotv.ro, că vrea să dea drumul la programul "Casa Verde" pentru persoanele fizice de la 1 iunie, investiţia pentru instalaţia de energie regenerabilă fiind de aproximativ 4.000 de euro, subvenţia constituind jumătate din sumă. "Casa Verde" este un program de înlocuire sau de completare a sistemelor clasice de încălzire cu unele care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană ori alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului. Ministrul Mediului a explicat că sistemul va fi unul simplu, fiecare solicitant va primi prin e-mail un formular, care, după ce va fi completat, va fi trimis la Fondul de Mediu cu un număr de cont în care statul român va trimite banii pentru subvenţie.

Borbely susţine că investiţia într-o astfel de instalaţie de energie regenerabilă se situează în jurul sumei de 4.000 de euro. "O să dăm probabil între 2.000 şi 2.500 de euro subvenţie. Vine cu factura, verificăm factura şi îi trimit banii", a spus Borbely.

Ministrul a adăugat că s-a pus şi problema unei liste cu firmele agreate de stat, care să efectueze aceste lucrări, însă în final "nu va fi nicio listă". Cu toate acestea, Ministerul Mediului va verifica firmele interesate să participe la acest program.

Sursa: stirileprotv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii