Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bombardamente americane asupra unor ținte din Yemen

ro

13 Oct, 2016 07:30 1737 Marime text
Statele Unite au bombardat trei locații radar în zone controlate de rebelii houthi în Yemen, ca răspuns la atacurile cu rachetă din ultimele zile asupra unor nave de război americane, a indicat Pentagonul astăzi, transmite AFP.
 
Loviturile, autorizate de președintele Barack Obama, au fost efectuate cu rachete de croazieră Tomahawk, lansate de pe distrugătorul american USS Nitze, a precizat un responsabil american.
 
Totodată, Reuters notează că loviturile americane reprezintă prima acțiune militară directă a Washingtonului împotriva unor ținte din zone controlate de gruparea houthi, în conflictul din Yemen.
 
Pentagonul a arătat că primele evaluări indică distrugerea respectivelor locații radar.
 
"Aceste lovituri limitate de auto-apărare au fost efectuate pentru a ne proteja personalul, navele și libertatea noastră de a naviga în acest important culoar maritim", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook.
 
El a adăugat că Statele Unite vor răspunde, după caz, la orice altă amenințare suplimentară la adresa navelor americane și traficului comercial.
 
Cel puțin o rachetă a fost trasă miercuri asupra distrugătorului american USS Mason de pe teritoriul controlat de gruparea houthi în Yemen, confirmase anterior Pentagonul prin purtătorul de cuvânt Peter Cook, citat de Reuters. Nava militară a utilizat contramăsuri defensive și nu a fost lovită.
 
Un incident similar a avut loc în urmă cu patru zile, reamintește Reuters.
 
Departamentul apărării Statelor Unite a declarat că va reacționa la acest atac "la momentul potrivit și cu mijloacele potrivite".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii