Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bolnav psihic, fugit dintr-un centru de la Negru Vodă

ro

21 Jun, 2011 20:21 857 Marime text

Un tânăr de 23 ani diagnosticat cu oligofrenie gradul II , tulburări de vorbire şi sindrom hyperkinetic, a dispărut în această dimineaţă din centrul "Armonia" Negru Vodă fiind căutat de poliţişti, jandarmi şi angajaţi ai unităţii de asistentă socială.

Petre Dinică, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, în subordinea căruia se află centrul Armonia, a declarat pentru "Evenimentul zilei"că Iulian Dojană a fugit din unitate în timpul schimbului de ture. Căutările sunt efectuate în zona pădurii din apropierea oraşului Negru Vodă unde se presupune că tânărul ar fi putut să fugă.

"Este prima dată când Iulian Dojan reuşeşte să fugă, el este bolnav psihic şi internat în sistem de mic, era copil al străzii, a fost adăpostit la un orfelinat din Constanţa, apoi la Centrul de Recuperare Neoropsihiatrică de la Techirghiol şi, ulterior, în urmă cu un an a ajuns la centrul nostrum din Negru Vodă", spune Petre Dinică.

Căutările se desfăşoară anevoios mai ales că "tânărul nu răspunde când este chemat, nu ştim dacă ar putea fi violent, nu reacţionează în niciun fel, trebuie să-l găsim pentru a nu păţi ceva". Directorul DGASPC Constanţa se plânge de lipsa personalului dar suţine că "până acum am reuşit să ne descurcăm". Cei care l-au văzut pe fugar sau au informaţii despre el, sunt rugaţi să anunţe centrul de permanenţă al Consiliului Judeţean Constanţa ( 0241-708404) sau să sune la 112.

Sursa: http://www.evz.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii