Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Huţucă susține că schimbările propuse de PSD la pilonul II de pensii reprezintă o creştere mascată de taxe.

ro

19 Apr, 2018 13:34 1360 Marime text
Bogdan Huţucă (PNL) susține că atacul PSD la pilonul II de pensii reprezintă o creştere mascată de taxe. 
 

"Intenţia guvernanţilor de a atrage către pilonul I de pensii banii pe care românii îi virează astăzi la Pilonul II reprezintă o creştere mascată de taxe, menită a ascunde creşterea iresponsabilă a cheltuielilor guvernamentale", spune Bogdan Huţucă, vice-preşedintele comisiei pentru Buget, finanţe şi bănci.

 

"Administraţia socialistă este disperată să atragă la buget cât mai mult din cei 7.3 miliarde de lei pe care românii urmează a-i transfera în acest an către Pilonul II de pensii. Banii aceştia reprezintă integral bani privaţi şi aparţin celor care muncesc astăzi şi care îşi plătesc contribuţiile către pensii. Statul nu are niciun drept să confişte aceşti bani ce reprezintă pensia din viitor a milioane de români, pentru a-i direcţiona către alte cheltuieli curente", explică liderul liberal.

 
Bogdan Huţucă arată că declaraţia ministrului Teodorovici care explica că şi statul poate investi o parte din banii de la Pilonul I de pensii reprezintă o minciună.
 

"Declaraţia ministrului Teodorovici este halucinantă în condiţiile în care sistemul de pensii este pe deficit. Cum să investeşti un deficit? Din punct de vedere matematic, logic şi financiar este imposibil", arată Huţucă.

 

"Românii care muncesc astăzi plătesc pensiile mărite fără nicio logică economică de PSD, iar singura lor şansă de a beneficia de o pensie legată măcar parţial de nivelul contribuţiilor lor este o pensie privată. Din păcate, PSD face tot posibilul să le confişte şi pensiile viitoare", încheie Huţucă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii