Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Diaconu România nu își permite valuri de refugiați. Nimeni nu are dreptul să ne bage pe gât imigranți periculoși

ro

26 Aug, 2015 18:52 1613 Marime text
Criza imigranților care iau cu asalt țările europene ia amploare. Ministrul Internelor Gabriel Oprea a convocat Comitetul de urgență pe această temă, scrie b1.ro.
 
Guvernul din Ungaria a decis construirea acestui gard la granița cu Serbia pentru a stopa fluxul de imigranți. De asemenea, Polonia este o altă țară care a decis că construiască șase turnuri de observație de-a lungul celor 200 de kilometri de frontieră cu enclava rusă Kaliningrad pentru a supraveghea mai bine acest sector al graniței sale. La sud, Bulgaria va finaliza, la începutul anului viitor, construcţia unui gard din sârmă ghimpată la graniţa cu Turcia, lung de 33 de kilometri.
 
În acest context, Bogdan Diaconu declară că România nu își permite să aibă în grijă mii de migranți din moment ce sute de mii de români trăiesc la limita subzistenței. „România nu are nicio obligație de a adăposti imigranți non-UE și de a-și crea astfel probleme suplimentare, pe lângă cele pe care le are și pe care abia dacă le poate gestiona. Statul de membru UE, invocat în poziția oficială a PNL, nu ne obligă să devenim nici stat asiatic, nici un stat african și, cu siguranță, nu un stat musulman”, scrie Diaconu, într-un comunicat de presă remis B1 TV.
 
Totodată, Bogdan Diaconu a precizat că „România nu își permite valuri de imigranți din Asia și Africa și nici nu are această obligație față de nimeni. Nimeni nu are dreptul să ne bage pe gât imigranți periculoși pentru care nu avem nici resurse, nici capacitatea de a-i integra, mai ales că ei nu doresc acest lucru”.

Sursa foto: www.romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii