Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Chirieac- Situația „începe să devină gravă” în ceea ce îi privește pe Iohannis și Ponta

ro

26 Oct, 2015 09:04 1425 Marime text
 
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit ieri despre „războiul” dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta.
 
„Ciudată este poziția dlui președinte Iohannis, pentru că nu era vorba despre vreo dispută personală cu primul-ministru, era vorba despre o chestiune care privește România.
Deci, foarte pe scurt, lucrurile stau așa: Germania și Austria au anunțat că își închid frontierele pentru emigranți. Așa-numitul Grup de la Craiova, făcut de Victor Ponta, ce cuprinde România, Bulgaria și Serbia, a venit cu următoarea propunere: dacă Germania și Austria își închid frontierele, atunci ne închidem și noi frontierele.
E un punct de vedere, cu subiect și predicat. Care este punctul de vedere al domnuluilui președinte Klaus Iohannis? Fiindcă, înainte de orice, primul-ministru are și el atribuții de politică externă, are un guvern în spate și o majoritate parlamentară. Dacă premierul declară una, președintele spune că acest punct de vedere nu îl angajează în nici un fel, atunci dl Iohannis se poate duce la Bruxelles, și dânsul face promisiuni acolo, iar dl Ponta poate să spună că punctul de vedere al președintelui nu îl angajează în nici un fel, fiindcă eventualele legi trebuie trecute prin Parlament, unde dl Ponta are majoritate.
Deci, situația este confuză și începe să devină gravă. În probeleme de asemenea anvergură, în probleme reale de securitate națională, avem o dispută ca între doi băieței la școală, ceea ce nu e permis”, a declarat Bogdan Chirieac într-o intervenție telefonică la Antena 3.



Sursa foto: voceatransilvaniei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii