Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BNS cere schimbarea Codului Muncii. Proiectul, înregistrat la Senat

ro

11 Sep, 2014 14:58 1882 Marime text
Blocul Naţional Sindical (BNS) vrea schimbarea Codului Muncii. În acest sens, reprezentanţii BNS au strâns peste 150.000 de semnături pentru această schimbare. Un Comitet de iniţiativă a înregistrat ieri, la Senat, proiectul de modificare a legislaţiei muncii, care vizează, printre altele, contractele pe perioadă determinată şi perioadele de probă, informează Mediafax.
 
BNS a anunţat, astăzi, că iniţiativă legislativă cetăţenească a fost înregistrată la Senat de către un comitet alcătuit din reprezentanţi ai confederaţiei sindicale.
 
BNS susţine că documentul elaborat de o echipă de experţi, coordonată de Alexandru Athanasiu, urmăreşte să corecteze erorile din actualul Cod al Muncii şi să echilibreze relaţia dintre angajat şi angajator. Documentul urmăreşte şi o nouă viziune în selectarea personalului, iniţiatorii precizând că, în România, selecţia se face pe criterii ce ţin de afinităţi, de gradul de rudenie sau chiar pe criterii oneroase, mai relatează Mediafax.
 
Proiectul de modificarea al Codului muncii include şi schimbări ale jurisdicţiei muncii, în sensul introducerii distincţiei între conflictele de drepturi şi conflicte de interese, dar şi a obligaţiei instanţei de a încerca stingerea conflictului de drepturi prin împăcarea părţilor.

Sursa foto: cotidianul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii