Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BNR lansează o nouă monedă. Vezi cui îi este dedicată

ro

07 Dec, 2015 07:41 1384 Marime text
 
Începând de astăzi. Banca Națională a României (BNR) lansează în circuitul numismatic o monedă din aur dedicată împlinirii a 140 de ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei romano-catolice Sf. Iosif din București.
 
Moneda are valoare nominală de 200 lei, este din aur cu titlul 999?, forma rotundă, diametrul de 27 de milimetri, greutatea de 15,551 grame și cantul neted, conform unui comununicat al BNR,
 
„Aversul monedei redă imaginea Catedralei Sf. Iosif din București, inscripția în arc de cerc –ROMANIA- valoarea nominală 200 Lei, stema României și anul de emisiune 2015. Reversul monedei prezintă o imagine din interiorul Catedralei Sf. Iosif din București, inscripția în arc de cerc -CATEDRALA SF. IOSIF — BUCURESTI- și anul punerii pietrei de temelie '1875”, potrivit aceleiaşi surse.
 
Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.
 
De asemenea, tirajul acestei emisiuni numismatice este de 150 monede. Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare, este de 3.400 lei bucata.
 
 
Sursa foto: bancherul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii