Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BNR a depus o plângere penală împotriva Volksbank

ro

28 Feb, 2015 17:46 1233 Marime text
BNR a depus o plângere penală împotriva Volksbank, sesizând suspiciuni de fapte derulate sub fosta conducere care ar ţine de zona penală, a anunţat Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din Banca Naţională a României (BNR), conform bursa.ro.

"Noi, dacă găsim indicatori în neregulă, într-o bancă, facem plângeri penale. Am dat drumul la o plângere penală în cazul Volksbank pentru unele fapte", a afirmat domnul Cinteză. Întrebat despre ce fel de fapte este vorba, domnia sa a răspuns că "au fost date unele credite aiurea".

Potrivit lui Nicolae Cinteză, acţionarul Volksbank a capitalizat banca masiv, cu o sumă de peste 1,1 miliarde euro, ca să poată vinde către Banca Transilvania (operaţiune ce urmează să se finalizeze în perioada martie-aprilie).

În 2010, şefii Volksbank au fost înlăturaţi de la conducere, după ce, conform reprezentanţilor BNR, ar fi încălcat mai multe reglementări din domeniu.

Banca Naţională a României a retras avizele în baza cărora îşi exercitau responsabilităţile de conducere Gerald Schreiner (fostul CEO al Volksbank) şi Herwig Burgstaller (ex-vicepreşedintele aceleiaşi bănci).

Cei doi foşti şefi ai Volksbank au acţionat în judecată Consiliul de Administraţie al BNR, contestând decizia Băncii Naţionale, însă au pierdut procesul, mai notează bursa.ro.

BNR a introdus, anul trecut, mai mult de 37 de plângeri penale, împotriva a peste 10 bănci.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii