Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Blembea Marian, trimis în judecată pentru mită de 10.000 de lei, băuturi alcoolice şi un parfum

ro

19 Aug, 2014 16:28 1649 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv,  a inculpatului Blembea Marian, administrator de fapt al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracţiunea de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut următoarea stare de fapt :
 
În ziua de 24 iulie 2014, inculpatul Blembea Marian i-a remis suma de 10.000 lei unui comisar din cadrul Comisariatului General al Gărzii de Mediu, i-a oferit acestuia o cantitate băuturi alcoolice neprecizată şi i-a oferit altui comisar, un parfum.
Pentru aceste „servicii” cei doi comisari, care realizau un control de specialitate la un punct de lucru al unei firme la care inculpatul avea interese, ar fi trebuit să efectueze un act contrar atribuţiilor lor de serviciu, în sensul de a nu menţiona în actul de control toate neregulile constatate şi de a nu aplica o amendă contravenţională în cuantumul prevăzut de lege.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului  Vaslui. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul informativ si tehnic al SRI - Direcţia Judeţeană de Informaţii Vaslui.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform codului de procedură penală finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii