Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Billie Jean King o ridică în slăvi pe sportiva din Constanţa Simona Halep ar putea breveta un nou cuvânt în limbajul sportiv mondial!

ro

24 Oct, 2014 08:06 1201 Marime text
Victoria istorică a Simonei Halep în fața Serenei Williams de miercuri, de la Turneul Campioanelor de la Singapore, i-a adus jucătoarei din Constanţa admirația a nenumărați fani ai tenisului, dar și a presei din întreaga lume, care s-a întrecut în elogii la adresa numărului 4 mondial.
 
Canalul de televiziune Tennis TV a mers, însă, chiar un pas mai departe și a brevetat verbul ”a halepa”. ”Serena Williams getting Haleped yesterday”, a fost mesajul apărut pe contul oficial de Twitter al televiziunii online respective, scrie digisport.ro.
 
Definiția verbului ”a halepa” pare a fi una apropiată celei a verbului ”a zlatana”. Numele cunoscutului atacant suedez Zlatan Ibrahimovic a fost transformat în verb, care între timp a fost inclus în Dicționarul Explicativ al Limbii Suedeze. Totul a pornit anul trecut, de la o glumă a unui canal de televiziune francez, unde a fost inventat verbul respectiv. Consiliul de Lingvistică al Academiei de la Stockholm a inclus verbul oficial ”zlatanera” în limba suedeză, ca neologism, cu înțelesul ”a domina, a se ocupa de ceva cu forță”, adică exact ceea ce face atacantul lui PSG pe terenul de fotbal.
 
Pe de altă parte, Billie Jean King, legenda tenisului american, o consideră pe Simona Halep "o sportivă excepţională", cu un stil de joc asemănător cu cel al elveţiencei Martina Hingis, fostul lider al clasamentului WTA.
 
"Am devenit interesată de Halep în urmă cu doi ani şi jumătate. Am văzut-o la televizor, la un mic turneu pe undeva şi m-am întrebat: Cine este fata asta? Lovea mingea atât de curat, atât de precis, iar serviciul ei a devenit tot mai bun", le-a declarat King ziariştilor prezenţi la Singapore cu ocazia Turneului Campioanelor.
 
"O consider o sportivă excepţională. Martina Hingis a fost în aceeaşi categorie. Cred că amândouă sunt geniale, prin modul în care gândesc şi dezvoltă punctele", a adăugat fosta campioană americană, acum în vârstă de 70 ani.




Sursa: digisport.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii