Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanțul MAI. București și 20 de județe, afectate de inundații

ro

09 Jul, 2018 21:24 1667 Marime text
În urma fenomenelor hidrometeorologice înregistrate luni s-au semnalat efecte negative în Bucureşti şi în 41 de localităţi din 20 de judeţe, fiind inundate 27 de case, 72 de curţi, 85 de subsoluri, 12 străzi şi 117 fântâni, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Totodată, cinci case nelocuite sunt afectate de o alunecare de teren.

Vântul puternic a doborât cinci copaci şi a smuls un acoperiş de bloc, fiind avariate 5 autoturisme, precizează sursa citată.

Nu sunt semnalate persoane blocate sau urgenţe medicale ce nu pot fi asigurate din cauza fenomenelor meteorologice.

Potrivit informațiilor, se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică la nivelul a 13 localităţi din trei judeţe (Neamţ, Olt şi Suceava), însumând 10.933 de consumatori, iar pentru remedierea defecţiunilor se acţionează cu şapte echipe de intervenţie.

La nivel naţional sunt în serviciul operativ, pregătiţi să intervină, 22.010 lucrători MAI (7.790 de jandarmi, 5.000 de pompieri, 9.220 de poliţişti) cu 9.008 mijloace, informează comunicatul MAI.

"Structurile MAI continuă să acţioneze în sprijinul comunităţilor din judeţele afectate de fenomenele hidrometeorologice severe. Intervenţiile în teren sunt monitorizate şi coordonate prin Centrul Naţional de Conducere Integrată al MAI, completat cu grupa operativă a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care este în permanentă legătură cu celelalte instituţii reprezentate în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă", precizează MAI.


Conform MAI, a fost realizată manevra de forţe şi mijloace la nivelul IGSU prin suplimentarea în judeţul Bacău cu 15 motopompe din judeţele Brăila, Galaţi, Vaslui, în judeţul Sibiu cu 25 motopompe şi 85 de lucrători din judeţele Alba, Arad, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Călăraşi, Hunedoara, Vâlcea, precum şi menţinerea dislocării a 16 motopompe la nivelul judeţului Covasna, din judeţele Prahova, Dâmboviţa, Mureş.

De asemena, s-au dislocat 200 metri liniari dig gonflabil şi 200 metri liniari dig mobil cu panouri din judeţul Mureş şi 200 metri liniari dig modular din judeţul Vâlcea către judeţul Sibiu, pentru realizarea unor îndiguiri provizorii în zonele de risc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Neda-Cojocaru Tudor 22 Jul, 2018 04:24 Astep cu nerabdare sa contribui la prevenirea inundatiilor si a secetei la nivelurile local national global. La primirea e-mailurilor comunic solutia tehnica brevetata evaluata la un trilion euro pe perioada de 6 ani