Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanţ tragic Numărul românilor care au murit în cutremurul din Italia se ridică la zece

ro

27 Aug, 2016 12:31 1292 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță cu profund regret că a fost confirmat decesul altor doi români. Astfel, la acest moment, numărul cetățenilor români care și-au pierdut viața în urma cutremurului din Italia este de zece persoane.
 
„În ceea ce privește semnalările privind cetățenii români declaraţi dispăruți, numărul cazurilor aflate în atenția Ministerului Afacerilor Externe este, în acest moment, de 16 persoane. Verificările complexe sunt efectuate de echipele consulare mobile, atât în baza informațiilor oficiale furnizate de către autoritățile italiene, cât și a celor primite din partea familiilor celor dispăruți”, transmite MAE.
 
Echipele consulare mobile ale Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna sunt în continuare pe teren, acționează în mod coordonat și întreprind toate demersurile necesare pentru a verifica şi confirma, pe toate canalele disponibile, situația persoanelor de cetăţenie română declarate dispărute. Verificările se derulează în permanentă coordonare cu autoritățile italiene competente.
 
Conform MAE, atât Ambasada României la Roma, cât şi Consulatul General al României la Bologna îşi desfăşoară activitatea la capacitate maximă, în vederea acordării de asistenţă consulară cetăţenilor români afectaţi de seism. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii