Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:53 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biblioteca Municipală Medgidia a câştigat un grant de 5.200 lei. Vezi ce face cu banii

ro

09 Nov, 2012 16:37 1537 Marime text

Biblioteca Municipală Medgidia, Filiala Nord, a participat în perioada 1-30 octombrie la competiţia „Idei de 4000+lei" deschisă pentru bibliotecile locale incluse în programul Biblionet, fiind una dintre cele 6 finaliste ale competiţieişi câştigând un grant Biblionet în valoare de 5.200 lei.

Biblioteca Municipală va derula în perioada următoare un alt proiect- „MedgidiaCity.ro". Acesta se va desfăşura între 1 ianuarie - 31 aprilie 2013 la Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord şi se adresează elevilor de liceu profil matematică-informatică care doresc să înveţe să construiască site-uri web. La finalul cursului elevii vor avea ocazia să-şi demonstreze cunoştinţele acumulate la cursul urmat în cadrul bibliotecii construind un site web pentru oraş - http://www.medgidiacity.ro/.

Din finanţarea primită biblioteca va achiziţiona un laptop, o cameră video, un flipchart, consumabile, găzduire şi domeniu. ro pentru site-ul creat. Acestea vor fi utile şi pentru alte activităţi ce se vor desfăşura pe viitor în bibliotecă.

„Idei de 4000+lei" este un program de finanţare pentru proiecte ale bibliotecilor locale care răspund nevoilor comunităţii. Prin intermediul acestuia sunt sprijinite bibliotecile locale care doresc să pună în practică idei de proiecte care vin în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor.

Scopul programului „Idei de 4000+lei" este să sprijine dezvoltarea durabilă a sistemului de biblioteci publice. Finanţările oferite de programul Biblionet vor contribui la dezvoltarea capacităţii de scriere şi implementare de proiecte şi vor încuraja diversificarea şi îmbunătăţirea serviciilor pentru cetăţeni.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii