Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Biblia păcătoşilor" va fi scoasă la licitaţie

ro

22 Oct, 2015 18:17 1666 Marime text
O Biblie veche de aproape 400 de ani va fi scoasă la licitație, luna viitoare. Dar această Biblie nu este una obişnuită, ci este acea carte care a scandalizat lumea creștină. Cum a ajuns aşa cunoscută? Ei bine, acest document istorie este cunoscut sub numele de „Biblia păcătoșilor şi promnovează, dintr-o eroare de tipărire, adulterul.
Această carte a fost tipărită la Londra, în 1631, de către Robert Barker, potrivit independent.co.uk. Greșeala a fost descoperită la un an după ce fuseseră tipărite 1.000 de exemplare, provocând un scandal imens. Au fost însă și opinii potrivit cărora eroarea ar fi fost un act de sabotaj la adresa lui Barker. Regele Carol I, indignat de cele întâmplate, a ordonat retragerea și arderea cărților.
Potrivit România tv, se pare că au fost salvate câteva exemplare ale cărții, ceea ce le face incredibil de rare. Un astfel de exemplar al "Bibliei păcătoșilor" va fi scos la licitația ce va avea loc la 11 noiembrie, în Londra. Organizatorii licitaţiei se așteaptă să fie vândut cu 10.000-15.000 de lire sterline.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii