Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Benzinăriile electrice încep să îşi facă apariţia

ro

27 Jun, 2015 19:38 1499 Marime text
 
Automobilele electrice sunt rare pe străzile noastre, însă acest lucru începe să se schimbe graţie unor stimulente oferite de autorităţi, dar şi pentru că montarea de staţii de încărcare este doar o chestiune de timp, informează capital.ro.

Imaginează-ţi o călătorie dus-întors la mare sau la munte care să coste sub 50 de lei. Acest lucru va fi posibil într-un viitor nu prea îndepărtat, primele măsuri în această direcţie fiind luate anul acesta. România s-a angajat în faţa Uniunii Europeane şi a Comisiei Europene să monteze 10.000 de staţii de încărcare pentru automobile electrice până în 2020.

Bulgarii şi ungurii, spre exemplu, trebuie să monteze 7.000 de staţii, iar grecii 13.000. În cadrul conferinţei care a marcat debutul ediţiei 2015 a Programului Rabla, reprezentanţii Ministerului Mediului au anunţat intenţia de a monta 10.000 de prize pentru vehicule electrice la nivel naţional, începând chiar din acest an. „Programul destinat montării de prize pentru maşini electrice este în lucru. Se lucrează la Ghidul de finanţare şi începem consultările cu industria auto, cu toţi partenerii, inclusiv cu marile oraşe, cu Asociaţia Oraşelor, şi probabil nu mai devreme de două - patru săptămâni vom ieşi cu Ghidul în dezbatere publică.

După dezbaterea şi discuţiile pe care le vom avea, vom stabili locurile unde aceste prize vor fi montate în funcţie de trafic. Ne dorim ca programul de finanţare a acestor prize să funcţioneze şi în anii următori“, a precizat Adrian Gearâp, președintele Administrației Fondului pentru Mediu. Potrivit acestuia, preţul unei astfel de prize porneşte de la 1.500 de euro şi poate ajunge la 40.000 de euro pentru un dispozitiv cu încărcare rapidă. „Plinul“ unui automobil electric, în prezent, costă 8 lei, iar autonomia este de 160 km.



Sursa: capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii