Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situaţie fără precedent „Beciul domnesc", umplut până la refuz

ro

04 Apr, 2015 16:23 1451 Marime text
 
Ieri seară, la ora 21.00, poliţiştii care lucrează la Arestul central al Poliţiei Capitalei s-au lovit de o problemă nemaiîntâlnită până acum: întreaga capacitate a fost ocupată, iar numărul reţinuţilor şi arestaţilor a depăşit numărul locurilor, informează România TV.

Soluţia găsită a fost să fie „cazaţi” şi câte doi în pat, urmând ca în perioada următoare să se facă mai multe transferuri către penitenciarele din apropierea Bucureştiului, informează stiripesurse.ro, citat de România TV.

„Niciodată nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Acţiunile DNA au umplut, practic, toate celulele. Nu e vorba numai de peşti mari, ci şi de oameni obişnuiţi acuzaţi de infracţiuni economice. Nu am văzut niciodată atât de mulţi arestaţi. A trebuit să-i punem şi câte doi în pat”, a declarat, sub protecţia anonimatului, un angajat al Arestului central.

Una dintre problemele invocate de poliţişti este aceea că multe anchete se desfăşoară foarte încet. „Procurorii întâi îi arestează şi abia apoi văd în ce măsură se pot ocupa de dosar. Înainte, pe Codul Penal vechi, un arestat stătea maximum o lună, două la noi. Acum, mai toţi stau 4, 5, chiar 6 luni”, a spus aceeaşi sursă.



Sursa: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii