Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bebeluşul unor imigranţi, găsit mort în braţele mamei (video)

ro

20 Oct, 2015 16:17 2388 Marime text
„The Independent” relatează că unsprezece refugiaţi, printre care un minor, au fost salvaţi de un iaht israelian din Marea Mediterană, în apropiere de insula greacă Kastellorizo, la doar doi kilometri distanţă de coasta Turciei.
Jurnaliştii de la „The Independent” scriu că refugiaţii le-au spus salvatorilor că din grupul lor lipseau trei persoane, o femeie însărcinată şi doi bărbaţi. Trupurile neînsufleţite au fost găsite ulterior de autorităţile din Grecia, în apă. Printre refugiaţii salvaţi s-a aflat şi o femeie, care însă şi-a pierdut copilaşul de numai 6 luni în încercarea de a părăsi Siria.
Iahtul israelian se afla într-o cursă de rutină, fiind folosit de o şcoală de navigaţie civilă pentru antrenament. "Navighez de 40 de ani, dar este prima dată când văd aşa ceva. Am auzit strigăte de ajutor, am oprit barca şi am găsit un adolescent refugiat cu o vestă de salvare. L-am scos din apă şi ne-a spus că nu îşi găseşte fratele, că e mort", a declarat comandantul yachtului, Shlomo Asban, pentru ynetnews.com.
Cei de pe ambarcaţiune au crezut că băiatul era singurul supravietuitor, dar câteva minute mai târziu, au reperat şi alţi refugiaţi în apă, lângă o barcă de cauciuc scufundată. În total 12 persoane, plus acel copil de şase luni.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii