Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bebeluş mort la Galaţi din cauza nitriţilor

ro

21 Jul, 2015 23:10 1868 Marime text
 
Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a demarat verificări în privinţa calităţii apei din sistemul public de alimentare din comuna Vânători, unde ieri, un bebeluş de trei luni a murit. Suspiciunea doctorului este că micuţul a băut lapte preparat cu apă în care concentraţia de nitriţi era peste limita admisă.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Liliana Iordăchescu, instituţia a trimis, în cursul acestui an, trei notificări Primăriei comunei Vănători, în care semnala faptul că apa din sistemul public de alimentare al satelor Costi şi Vânători prezintă depăşiri la mai mulţi indicatori.
 
„Conform verificărilor programate, primăria Vânători a fost notificată cu respingere pentru autorizaţia sanitară de funcţionare din 17 aprilie a.c. pentru sat Costi, pentru că apare aspectul opalescent al apei cu sediment. Instalaţia nu are hidranţi pentru capetele de conductă.
 
Apa are miros de sulf, prezintă particule în suspensie, depăşiri la indicatorii: duritate, turbiditate, nitraţi, sulfuri, hidrogen sulfurat. Se impune schimbarea sursei de apă.
 
În data de 20 aprilie a fost informată Primăria comunei Vânători privind depăşirea indicatorilor la nitraţi la bazin şi Căminul Cultural şi s-a indicat sistarea alimentării de apă”, a precizat Liliana Iordăchescu.
 
Sursa: RADOR
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii