Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Battery Dance Company din New York, din nou în România

ro

18 Sep, 2014 16:26 1338 Marime text
Pentru al doilea an consecutiv, Battery Dance Company se află la Bucureşti, în cadrul unui proiect de colaborare cu Tangaj Dance, intitulat Camera 0002_Dancing to Kinect, care se desfăşoară în perioada 14 septembrie - 12 octombrie. Battery Dance este una dintre cele mai longevive companii de dans din New York, cu o experienţă de 35 de ani. Ei au îmbinat arta dansului contemporan cu programe sociale, printre care se numără şi introducerea educaţiei alternative prin arta în şcolile publice din New York. Publicaţia Americana New York Times afirma despre Battery Dance că este "Noua imagine a diplomaţiei culturale".
 
Proiectul Camera 0002_Dancing to Kinect se bazează pe unul din cele mai de succes programe de diplomaţie culturală prin arta din lume, respectiv Dancing to Connect (DTC), un program educaţional inovator, iniţiat de Battery Dance Company, care a primit numeroase premii. Programul permite tinerilor să îşi dezvolte creativitatea şi spiritul de echipă folosind limbajul dansului contemporan.
 
Între 14 şi 22 septembrie, Mira Cook şi Clement Mensah, doi dintre dansatorii Battery Dance, vor susţine o serie de ateliere de dans pentru tineri, care se vor finaliza printr-un spectacol de dans contemporan, ce va avea loc marţi, 23 septembrie la WASP - Working Art Space and Production, începând cu ora 19.00.  De asemenea, la evenimentul de marţi, în cadrul workshop-urilor, vor participa şi alţi artişti, printre aceştia numărându-se Răzvan Stoian (din partea Tangaj Dance) şi Bianca Bor, în duet cu Radu Domsa (din partea Trouble Dance Studio).
 
Workshop-urile au fost organizate cu ajutorul Fundaţiei Policy Center for Roma and Minorities, Şcolii generale nr. 136 şi şcolii de dans Trouble Crew. Acestea au facilitat participarea unor adolescenţi şi tineri din medii defavorizate, dar şi a unor studenţi şi dansatori liber profesionişti.
Până pe 12 octombrie, Battery Dance va rămâne în Bucuresti pentru a realiza un alt spectacol, intitulat “Birdville”, care va fi prezentat în premieră la WASP, la începutul lunii octombrie, urmând ca apoi să fie prezentat în turneu şi în alte două oraşe din ţară.
 
Proiectul este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti - ARCUB prin programul Bucureşti 555, şi de Ambasada SUA la Bucureşti. Camera 0002_Dancing to Kinect este co-produs de Battery Dance Company, Tangaj Dance, Asociația 4 Culture și WASP - Working Art Space and Production. 

Sursa foto: www.batterydance.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii