Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Bataie” mare pe nămolul de la Techirghiol La cazare sunt liste de așteptare, iar unii vin și din New York pentru tratament

ro

13 Aug, 2015 21:44 2466 Marime text
 
Un adevărat brand românesc, nămolul de Techirghiol, umple bazele de tratament de pe litoral, la capacitate maximă. La fel că înainte de 1989, se fac liste de așteptare și sunt cazați numai pacienții care și-au făcut rezervare din timp, relatează stirileprotv.ro.
 
Peste 50 de mii de turiști au fost până acum la mare, în centrele de balneologie. Acești tineri lucrează în Italia de peste 15 ani. Au acolo o firmă de curățenie și muncesc uneori chiar și 13 ore pe zi. Câștiga foarte bine dar nu s-au gândit la un concediu all inclusive prin vreo stațiune exclusivista din Mediterană ci au venit la... Techirghiol, scrie stirileprotv.ro.   
 
Băile galvanice, băile calde cu nămol și... celebrele împachetări sunt cele mai căutate terapii. Cura din bază de tratament se continuă cu o baie în apa sărată a lacului Techirghiol, un loc căutat încă din secolul al XIX-lea, odată cu dezvoltarea stațiunii Eforie Nord.
 
Și străinii știu de nămolul românesc. Mulți și-au făcut rezervări din timp pentru a ajunge aici.
 
Și calitățile nămolului conteză dar și tarifele, mult mai mici decât la clinicile din centrele balneologice din străintate. O zi petrecută într-o bază de tratament costă între 70 și 120 de lei, cu trei mese și trei proceduri.
 
Baze de tratament sunt în Eforie Nord și Sud, Techirghiol și Neptun, însă locuri libere mai găsiți abia la toamnă.


 
Sursa: stirileprotv.ro
Sursa foto: agerpres.ro
  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii