Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bătaie în toată regula în Parlamentul Ucrainei (video)

ro

11 Dec, 2015 16:38 1795 Marime text

O nouă încăierare a avut loc astăzi în Rada Supremă de la Kiev (parlamentul unicameral ucrainean). În timpul şedinţei, câțiva deputați din grupul Frontului Popular (desprins din formațiunea Batkivșcina a fostului premier Iulia Timoșenko) s-au încăierat cu cei ai partidului proprezidențial Blocul Petro Poroșenko (BPP), imediat după discursul premierului Arseni Iațeniuk. Evenimentul a fost surprins de agenţiile locale Unian și RIA Novosti.

Ce s-a întâmplat de fapt? În timpul discursului șefului guvernului, Barna care strângea semnături pentru o moțiune de cenzură împotriva cabinetului de miniștri, s-a apropiat de tribună și a dorit să-i înmâneze un buchet de trandafiri roșii premierului Arseni Iațeniuk.

După aceea, parlamentarul l-a ridicat în brațe pe Iațeniuk și l-a scos de la tribună. Mai mulți deputați ai Frontului Popular, al cărui lider este Arseni Iațeniuk, s-au aruncat asupra parlamentarului BBP, luându-se la bătaie.

Iuri Luțenko, liderul facțiunii BPP, fost ministru de interne în mandatul președintelui pro-occidental Viktor Iușcenko, a prezentat scuze apoi în fața Parlamentului și a premierului pentru comportamentul deputatului Oleg Barna, considerat responsabil de cele întâmplate.

Pentru că spiritele s-au închis foarte tare, însuși președintele Radei, Vladimir Groisman, s-a văzut nevoit să intervină. În pofida ciufulelilor şi îmbrâncelilor, prim-ministrul le-a propus deputaților să asculte până la capăt raportul cabinetului de miniștri cu privire la rezultatele activității sale pe anul acesta.

Imaginile vorbesc de la sine.  

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii