Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bătaie de joc pe plajele din Mamaia. Şezlongurile sunt amplasate la un pas de apa mării

ro

17 Jun, 2019 10:38 10139 Marime text
Este inadmisibil ceea ce se întâmplă pe unele sectoare de plajă. Operatorilor economici li se cere, ca un criteriu facultativ, să păstreze o distanţă de 5 metri între linia apei şi primul şezlong, pentru circulaţie și efectuarea lucrărilor de întreţinere. În realitate, acestea sunt amplasate la un pas de apa mării.
USR Constanţa a depus trei sesizări către Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Apele Române și Protecţia Consumatorului, prin care le-a cerut celor trei instituţii să facă publice ce măsuri au luat împotriva acestor administratori de plajă.
Ordinul nr.1204 al MDRT reglementează obligaţiile operatorului de plajă. Astfel, la articolul18, se precizează: „Suprafața sectorului/subsectorului de plajă folosită pentru închirierea șezlongurilor și umbrelelor în suport fix va fi de maximum 70% din suprafața totală închiriată, diferența reprezentând-o zona destinată plajei pe nisip. La dimensionare nu se vor lua în calcul spațiile destinate amplasării altor dotări de pe plajă”.
Articolul19: „Zona destinată plajei pe nisip va fi stabilită în așa fel încât să nu se suprapună cu zona destinată amplasării șezlongurilor și va fi încadrată astfel: o latură va reprezenta limita dinspre uscat a plajei, o latură va reprezenta limita dinspre apă a plajei, iar celelalte două laturi vor fi reprezentate de linii imaginare perpendiculare pe limita dinspre apă."
Practic fiecare sector de plajă inchiriat este împărţit în 2 zone, una, în proporţie de 70%, pentru şezlonguri, cealaltă în proporţie de 30% pentru cei care vor să facă baie de soare pe cearşaf. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii